300.000 Dolarlık Film Arşivi Olan Adam: Theo Kalomirakis

1802

Koleksiyonculuğun böylesi!” diyerek başlıyorum Theo Kalomirakis’in hikayesine…Koleksiyonunda 15.000’den fazla film bulunan Theo, tek rakibinin usta yönetmen Martin Scorsese olduğunu düşünüyormuş. Evinde kendisine ait bir sinema salonu da bulan Theo koleksiyonculuğu farklı bir boyuta taşıma onuruna ulaşmış.

Dünya’daki en geniş film arşivi sahibi insan ünvanına sahip olan Theo, birbirinden farklı türlerde filmlerden oluşan arşivinde yaklaşık olarak 15.000’den fazla film bulunduğunu ifade ediyor.

- Reklamlar -

Bağımsız filmlerden 3D’lere kadar birçok filmi arşivinde bulunduran bu adam arşiv yapmaya başladığı ilk günden bu yana cebindeki tüm parasını bu film arşivi için ayırmış ve sonunda bu devasa arşivi oluşturmayı başarmış. Yaklaşık değeri 300.000 doları aşan arşiv şüphesiz dünyada eşi benzeri görünmeyen bir koleksiyon olarak tarihe geçecek nitelikte.

Kendisine ait özel sinema salonuna bakış: TK Theaters

Filmlerin aksine efsane filmlerin artworklerine de sahip olan Theo Kalomirakissıradan bir kolesiyonerim” diyor. Yersen.

Dünyanın En Geniş Film Arşivi

Önceki İçerikScouts Guide to The Zombie Apocalypse Fragmanı Yayınlandı
Sonraki İçerikWoman in Gold Replikleri
Emre Arısoy
Tam bir film manyağıyım. Film izlemeden bir gün geçirmişliğim yoktur. "Sonra durdum dedim ki madem izliyorum neden yazmıyorum?" ve yazmaya karar verdim :)