DeLorean Üretimi 2017 Yılında Başlayacak

1374

DeLorean‘in hayallerini süslemediğini söyleyen bir insan da (pardon insan demişim) yoktur herhalde diye düşünüyorum. Geleceğe Dönüş serisi ile hayatımıza giren ve büyük bir ikon haline gelen DeLorean Motor Company (DMC), ABD’li mühendis ve eski GM yöneticisi John DeLorean tarafından 1975 yılında Detroit’te kurulmuş otomobil üreticisi şirkettir. 1982 yılında iflas ettiğinde sahibi John hakkında çeşitli uyuşturucu satışı suçlamaları bulunuyordu ancak sonradan bu suçlamaların gerçekdışı olduğu ortaya çıkarılmıştı.

DeLorean Üretimi 2017 Yılında Başlayacak

- Reklamlar -

DMC 7 yıllık ömründe sadece bir modelden yaklaşık 9000 adet üretebilmişti. DMC-12 adı verilen bu model modifiyeli şekliyle Geleceğe Dönüş üçlemesinde Dr. Emmett Brown‘un sahip olduğu “zaman makinesi” olarak ünlenmiş ve 7’den 70’e herkesin hayallerini süsleyen bir araç haline gelmişti. DMC-12’nin 4 kapılı versiyonu da üretim planı içerisindeydi fakat hayata geçirilememişti.

Click2Houston‘ın DMC’nin fabrikasında yaptığı habere göre CEO Stephen Wynne, aradan geçen 35 yılın ardından tekrar yapmayı ve piyasaya sürmeyi düşündüklerini belirtmiş.

Stephen Wynne’ın DeLorean ile İlgili Sözleri

Bu bizim için muhteşem bir duygu. Resmen bir oyuncu değişimi yapacağız.” diyen Wynne şöyle devam etmiş. “Üretim için artık bizim için yeşil ışık yandı. Normal şartlarda yasaktı bu ve yasalara aykırıydı. Tekrar bir araba üretim şirketi olarak geri dönmek bizim için çok büyük bir şey”

Bunun ne kadar büyük bir şey olduğunu şöyle hesap edebilirsiniz mesela. Şimdiye kadar üretilebilen 9000 tane DeLorean var ve bunların sadece 6500 tanesi piyasada. Düz hesap ile bu antika aracı 45.000-55.000 dolara arasında bir fiyat ile alacağını söyleyen DMC’nin yeni modifikasyonlar ile güncellenmiş bir aracı en azından 100.000 dolara atacaklar demektir. Kapılarına 1982 yılında kilit vurmuş bir şirket için de bulunmayacak bir fırsat haline dönüşmüş tabii ki.

DeLorean’in Görünümü Değişecek mi?

“Görünüşünde bir şeyi değiştirmek için bir sebebimiz yok” diyen Wynne  şöyle devam etmiş“Çalışmalara başladıktan sonra programlama ve detaylar ile ilgili üzerinde düşünüyor olacağız”

Yepyeni DeLorean’ler için üretime 2017 yılında başlamayı planladıklarını ve gerekli olan envanterleri bekledilerini söyleyen Wynne, içimizin rahat olmasını söylemiş. Biz rahatız da bakalım yeniden yapılacak olan bu araç nasıl olacak. Bekleyelim görelim.

Önceki İçerikPokemon Özel Video ile 20. Yılını Kutlamış
Sonraki İçerikSalak ile Avanak Oscarlık Bir Dram Filmi Olsaydı Fragmanı Nasıl Olurdu?
Emre Arısoy
Tam bir film manyağıyım. Film izlemeden bir gün geçirmişliğim yoktur. "Sonra durdum dedim ki madem izliyorum neden yazmıyorum?" ve yazmaya karar verdim :)