Müjde Laurel ve Hardy Filmi Geliyor

882

Laurel ve Hardy‘yi tanımayanlar için (Genç nesil) kısa bir özet geçelim. Yirminci yüzyılın ilk çeyreğinde çektikleri kısa filmlerle ünlü olmuş ABD’li komedi ikilisidir. Minik olan Stan Laurel (İngiltere) ve onun ortağı toraman Oliver Hardy’dir. (Georgia)

Deadline‘nın haberine göre sinema tarihinin en komik ikilisi olan Laurel ve Hardy’nin hikayesi beyaz perdeye aktarılacakmış. Philomena filmi ile 2 Oscar adaylığı bulunan Steve Coogan‘ın Hardy’i ve Chicago filmi ile 1 Oscar adaylığı bulunan John C. Reilly‘nin ise Laurel’i canlandıracağı konuşuluyormuş.

- Reklamlar -

Laurel ve Hardy Filmi Geliyor

Filmin yapımcılığını Fable Pictures’dan Faye Ward üstlenecek ve çekimler BBC Film tarafından yapılacakmış. Efsanevi bir arkadaşlık hikayesi olan Laurel ve Hardy‘nin senaryosu Oscar ödüllü ünlü yazar Jeff Pope’un (Philomena) Sonesa Films firmasıyla yürütülecek; yönetmenliğini ise Jon S. Baird (Vinyl, Filth) yapacakmış.

Laurel ve Hardy Filminin Konusu Ne Olacak?

Film 1950 yılından sonra bir filmde rol almayan efsanevi ikilinin bu tarihten sonraki hikayesi üzerinde duracak. Birlikte çıktıkları yolda sinemanın altın çağını da beraber yaşayan bu muhteşem ikili, önceleri yaptıkları gösterilerin köylüler tarafından beğenilmemiş ve hayal kırıklığına uğramışlar. Kendilerinden sonra çıkan neredeyse tüm ikililere ilham kaynağı olan Laurel ve Hardy, normal hayatlarında da gülmek için sebep aramayan oldukça eğlenceli birer insan olduklarından seyirciye de bu hissiyatı geçirmeyi başarabilmiş bir mihenk taşıdır. Bu ikili ne yazık ki 1950 yılından sonra Oliver Hardy’nin Serebral venöz tromboz hastalığından dolayı biraz erken dağılmak zorunda kalmış.

Birlikte toplam 106 filmde rol alan bu ikili, 40 kısa sesli filmde baş rol, 32 kısa sessiz filmde başrol ve 23 filmde başrol oynamışlar. Kalan 11 filmde ise misafir oyuncu veya yardımcı oyuncu olarak rol almışlardır.

Önceki İçerikGreen Room Filminden Fragman Geldi
Sonraki İçerikÜnlü Yüzler Karıştırılırsa Kim Olduğunu Tahmin Edebilir Misiniz?
Emre Arısoy
Tam bir film manyağıyım. Film izlemeden bir gün geçirmişliğim yoktur. "Sonra durdum dedim ki madem izliyorum neden yazmıyorum?" ve yazmaya karar verdim :)