Memento AMBI Pictures Tarafından Tekrar Çekiliyor

967

Christopher Nolan‘ın kariyerinde attığı adımların ilklerinden olan Memento filmi AMBI Pictures tarafından tekrar çekilecekmiş. Leonard isimli bir adamın her gün aynı hataları yapıp doğru yolu bulmaya çalışmasını ironik bir şekilde anlatılan filmin hikayesi kardeşi Jonathan Nolan’a aitti.

Memento AMBI Pictures Tarafından Tekrar Çekiliyor

- Reklamlar -

Christopher Nolan’nin (Inception, Interstellar, The Dark Knight Trilogy) dünya sinemasına kazandırdığı bu yapım Andrea Iervolino ve AMBI Pictures’ten Monika Bacardi tarafından restore edilecekmiş. Bu isimleri tanıyamayanlar için; daha önce Cruel Intentions, Donnie Darko, The MexicanRush ve Sliding Doors gibi filmlerin yapımında rol üstlenmişlerdi.

Bacardi’nin Memento İçin Kurduğu Cümleler

Bu film izleyenleri koltuğuna zımbalayan, “Ne oluyor ya!” dedirten, üzerinden yıllar geçse de etkisini devam ettiren tam anlamıyla bir başyapıttı. Christopher Nolan’ın bu eserine sadık kalarak yeni bir çekim tekniğiyle restore etmeyi düşünüyoruz. Çünkü Nolan, Memento’nun orijinalliğinin bozulmasını istemiyor ve bu konuyla ilgili epey hassas! Filme yeni bir bakış açısı getireceğimiz için heyecan duyuyor ve izleyiciye yeni bir dünya açacağımız için de çok mutluyuz. Çünkü bu bulmacanın bir şekilde çözülmesi gerekiyor…

Diğer Bir Yapımcı Andrea Iervolino’nun Eklemeleri:

Vizyona girdiği dönem içerisinde son 10 yılın en iyi filmi olarak gösterilmiş olan bu filmi izleyiciye tekrar göstermek için heyecanlanıyorum ve bunun bir ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Çok ciddi destek aldığımız bu projenin güzel bir remake olması için çalışmalarımızı titizlikle yapıyoruz. EMG Stüdyolarında çekimlerini yapmayı düşündüğümüz bu film için Nolan’dan da bir teşekkür aldık.

Nolan’a 2002 yılında En iyi Senaryo Oscar adaylığını getiren Memento, 9 milyon dolara çekilmiş ve toplamda 40 milyon dolar hasılat elde etmişti.

Önceki İçerikThe Huntsman Winter’s War Karakter Posterleri Geldi
Sonraki İçerikThe Dark Tower Kadrosuna Matthew McConaughey de Katıldı
Emre Arısoy
Tam bir film manyağıyım. Film izlemeden bir gün geçirmişliğim yoktur. "Sonra durdum dedim ki madem izliyorum neden yazmıyorum?" ve yazmaya karar verdim :)