R2-D2’yu Canlandıran Kenny Baker Vefat Etti

501

Star Wars serisinin efsanevi karakteri R2-D2‘yu canlandıran Kenny Baker 81 yaşında hayata gözlerini yummuş.

The Guardian‘ın haberine göre; Güç, uzun zamandır türlü hastalıklarla baş etmeye çalışan bu kendi küçük yüreği büyük adamı terk etmiş…

- Reklamlar -

R2-D2'yu Canlandıran Kenny Baker Vefat Etti

Yakınlarının Kenny Baker için Söyledikleri

Yeğeni Abigail Shield Guardian’ı verdiği kısa röportajda amcası için: “Bu beklenen bir şeydi ama çok üzüntü verici oldu. O, bu uzun hayatını doya doya yaşadı. Çok fazla sayıda insanı mutlu etti. Onu sevmeyen insan hemen hemen hiç yok gibidir. İsmini bilmiyor ya da hatırlayamıyor olsa bile canlandırdığı karakterleri bilirler. Yaşadığı süre boyunca onunla birlikte olmak bize büyük gurur vermiştir.” açıklamalarını yapmış.

Star Wars serisinin yaratıcısı olan George Lucas ise “Kenny Baker gerçek bir centilmen ve mükemmel bir insandı. Çok zorlu şartlarda çalışıyor olmasına rağmen her zaman müthiş bir performans sergilerdi. Bu ona Tanrı tarafından verilmiş bir hediyeydi. Herkesi güldürür ve eğlendirirdi. Onunla birlikteyken suratınızın asık olmasın imkan yoktu. R2-D2 ve Star Wars hayranları onu çok özleyecek.” demiş.

Lucasfilm Yönetim Kurulu Başkanı Kathleen Kennedy ise “Kenny’in gidişi bizi çok derinden yaraladı. R2-D2’suz bir Star Wars nasıl düşünülemez ise Kenny’siz bir R2-D2 da düşünülemez. Onu çok özleyeceğiz. demiş.

Star Wars: The Force Awakens filmindeki R2-D2 için de danışmanlık görevi üstlenen Kenny için arkadaşları Ewan McGregor ve Mark Hamill duygularını Twitter’da paylaşmışlar.

Önceki İçerikJennifer Lawrence ve Chris Pratt’li Passengers’tan İlk Fotoğraflar
Sonraki İçerikRob Zombie’nin 31 Filminden Bir Afiş Daha Geldi
Emre Arısoy
Tam bir film manyağıyım. Film izlemeden bir gün geçirmişliğim yoktur. "Sonra durdum dedim ki madem izliyorum neden yazmıyorum?" ve yazmaya karar verdim :)