Venedik Film Festivali’nin Seçicileri İstanbul’a Geliyor

1166

Dünyanın en önemli sinema etkinliklerinden Venedik Film Festivali‘ne film öneren yetkili isimler, Sinema Eseri Yapımcıları Meslek Birliği‘nin (Se-Yap) yürüttüğü ‘Festivaller İstanbul’da 2015’ projesi kapsamında İstanbul’a gelecek.

Venedik Film Festivali'nin Seçicileri İstanbul'a Geliyor

- Reklamlar -

Dünyanın en önemli sinema etkinliklerinden Venedik Film Festivali ve Venedik Film Festivali Eleştirmenler Haftası program yetkilileri Sinema Eseri Yapımcıları Meslek Birliği’nin (Se-Yap) yürüttüğü ‘Festivaller İstanbul ’da 2015’ projesi kapsamında sırasıyla 9-12 Haziran ve 23-26 Haziran tarihlerinde İstanbul’a geliyor.

Festivaller İstanbul’da Detayları

Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteklediği, Atlas Post Prodüksiyon’un katkıları ve Corinne Art & Boutique Hotel işbirliğiyle gerçekleştirilen projeye başvuruda bulunan filmler, festival yetkilileri tarafından izlenecek ve festivalin kriterlerine uygun filmler belirlenecek. Bu etkinlik kapsamında ayrıca filmlerini sunan yönetmen ve yapımcılar ile sektör temsilcileri, festival yetkilileri bir araya gelme fırsatı bulacak. Başvuruda bulunan filmlerden herhangi bir festival başvuru ücreti alınmayacak. Venedik Film Festivali, bu yıl 2 – 12Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Türkiye sinemasının önemli uluslararası festivallerde ve film marketlerindeki görünürlüğünü artırmayı hedefleyen ‘Festivaller İstanbul’da’ projesi kapsamında; Geçtiğimiz sene Kaan Müjdeci’nin ‘Sivas’ filmi Venedik Film Festivali’nin ana yarışmasına; Emine Emel Balcı’nın ‘Nefesim Kesilene Kadar’ filmi; Faruk Hacıhafızoğlu’nun ‘Kar Korsanları’ filmleri ise Berlin Film Festivali’nin Forum ve Generation bölümlerine seçilmişti.

Festivaller İstanbul’da’ projesi dahilinde; 2015 yılı içinde San Sebastian, Toronto, Berlin, Rotterdam ve Sundance Film Festivalleri program yetkilileri de Türkiye’ye gelecek.

Önceki İçerikAçlık Oyunları: Alaycı Kuş 2. Bölümden İlk Fragman
Sonraki İçerikFerit Karol’un üçüncü kısa filmi Yarım’dan fragman geldi!
Emre Arısoy
Tam bir film manyağıyım. Film izlemeden bir gün geçirmişliğim yoktur. "Sonra durdum dedim ki madem izliyorum neden yazmıyorum?" ve yazmaya karar verdim :)