Civil War Fragmanından Dikkat Çeken Sahneler

2827

2006 yılında yazılıp Marvel’in en iyi crossover eventleri arasında görülen Civil War‘ın çizgi roman versiyonunda güçlerini yeni keşfeden bir grup gencin birbirini takip eden olaylar sonucunda bir ilkokul çevresindeki patlamada oluşan karmaşayla hükümetin süper güçlüleri kontrol altına almak için kanun(Superhuman Registration Act) çıkarır. Marvel evrenindeki karakterler arasındaki bölünmeye ve ülke güvenliği adına kendi özgürlüklerinden ne kadar vazgeçecekleri kararını vermeye iten bu kanun dostları düşman, düşmanları dost durumuna düşürür.

Fakat görülen o ki filmde bu kadar detaya girilmeden çizgi romandan uzaklaşılıyor. Çizgi roman evreni kadar geniş bir karakter kadrosunun olmaması, saklanılacak herhangi bir süperkahraman kimliğinin olmaması vb. nedenlerle bu yola gidilmiş olabilir bilemiyoruz.

- Reklamlar -

Film Age of Ultron‘un kaldığı yerden, Steve Rogers’in yeni kurduğu takımla dünyada huzuru sağlamaya çalışmasıyla devam ediyor. İçinde yeni kurulmuş Avengers’in de dahil olduğu uluslararası bir olayda çıkan yüksek sivil kayıp, ekip üzerinde politik baskı oluşturarak ekibi bir polis gücü gibi kendisine bağlamak ve kontrollü bir şekilde kullanmak isteyen bir karara dönüşür. Bu durum  karşısında ikiye bölünen ekip bunun üstüne yeni bir düşmanla da karşı karşıyadır. Bucky (Winter Soldier) bu konunun tam neresine dahil bilmesek de önemli bir rol oynadığı belli.

İşte Civil War fragmanından göze çarpan 7 sahne

Thaddeus “Thunderbolt” Ross

Civil War Fragmanından Dikkat Çeken Sahneler

MCU sevenler bu karakterin ilk dönem filmlerinden Incredible Hulk’tan tanıyorlar. Kendisi hiçbir zaman süperkahraman seven bir kişilik olmadığından hükümetin çıkardığı Superhuman Registration Act’in tam destekçisi olacağından eminiz.

Hükümetin direkt içinden olmayıp ordu kaynaklı birisi olması acaba kendi sinsi planları mı var sorusunu doğuruyor.

Çizgiroman takipçilerinin ise Thunderbolt ismini duyduğundan beri gözleri kırmızı kırmızı parlıyor. Çünkü kendisinin bir diğer ismi Red Hulk. Filmde Bruce Banner’in olmadığını düşünürsek neden yeni bir Hulkumuz olmasın?

Kanun

Civil War Fragmanından Dikkat Çeken Sahneler

Tony ve Steve’nin arasındaki asıl problem Bucky olsa da kanunun çıkarılmasının nedeni belli ki Age of Ultron’da geçen Sokovya olayları.

Black Panther

Civil War Fragmanından Dikkat Çeken Sahneler

Wakanda kralı T’chala’nın solo filmi 2017’de olsa da kendisini ilk olarak Civil War’da göreceğiz.

Sadece görmekle kalmıyoruz, kendisini bir çok sahnede de Winter Soldier’a temiz bir dayak atmak, Captain America’yı peşinden koşturmak gibi aksiyonlarda buluyoruz

Taraflar Çatışması

Civil War Fragmanından Dikkat Çeken Sahneler

Burada ise artık kendi içinde tamamen bölünmüş ekibin birbirleriyle ilk kez karşılaştıklarını görüyoruz. Bu yetmezmiş gibi, Scarlet Witch uçuyor!

Steve ekibinden Ant-Man, Tony ekibinden Vision nerede henüz bilemiyoruz.

Rhodey?

Civil War Fragmanından Dikkat Çeken Sahneler

Görüntüde Rhodey yani War Machine hiç iyi durumda değil. Arc Reactor’u parçalanmış, gözler kapalı ve endişeli bakışlara sahip Tony’nin kollarında. Scarlet Witch, Ant-Man, Vision gibi yeni kahramanların yeni günlerindeki kontrolsüzlük mutlaka kötü sonuçlar doğuracaktır.

Belki de Tony’nin kanun hakkındaki son kararı vermesine neden olan olay da budur.

Captain America & Winter Soldier vs Iron Man

Civil War Fragmanından Dikkat Çeken Sahneler

Filmin her sahnesi aksiyon dolu ve hareketli; ama hiçbir sahne bu kadar görkemli değil.

Steve’nin “Üzgünüm Tony, başka şansım olsaydı bunu yapmazdım; ama o benim dostum” cümlesine karşılık Tony’den aldığı “Ben de öyleydim” cevabından hemen sonraki dövüş sahnesi hem yürek burkan hem de insanı heyecanlandıran bir sahne olmuş.

Civil War Fragmanından Dikkat Çeken Sahneler

Dediğim gibi ne Vision ne de Ant-Man ortalarda yok. Muhtemelen yüksek CGI özellikleri yüzünden sonraki fragmanlara saklanmışlardır.

Spider-Man’in ise ilk fragmanda çıkmayacağına zaten emindik; ama biliyoruz ki filmde önemli bir rol oynuyor hatta Captain ile bir dövüş sahnesi olduğunu da biliyoruz. Onu da bir sonraki fragmanda görmeyi umuyoruz.

MCU üçüncü döneminin ilk filmi Captain America: Civil War, 6 Mayıs 2016‘da sinemalarda.

Fragmanı tekrar izlemek isteyenler için

Önceki İçerikThe X-Files Dizisinden Yeni Posterler Geldi
Sonraki İçerikMiyazaki Sevgisine Yeni Bir Boyut Getiren 20 Harika Hediye!