James Cameron Avatar Müjdesini Verdi. 4 Film Daha Geliyor!

949

James Cameron’dan devam eden CinemaCon‘da 20th Century Fox’un düzenlediği panel sırasında Avatar’ın devam filmi ile ilgili detaylar ve yeni filmin logosu geldi. Daha önce üçleme yapacağını duyuran ünlü yönetmen; sevinçten bizi yerimizden eden bir açıklama yaparak serinin dört film ile son bulacağını açıklaması şaşkınlık yarattı.

James Cameron Avatar Müjdesini Verdi. 4 Film Daha Geliyor!

- Reklamlar -

Hepsi kendi içinde destansı bir hikaye anlatacak olan bu dört film için Cameron tarafından onay gelmiş. Avatar‘ın ilk devam filminin 2018 yılının Aralık ayı, ikincisi için 2020; üçüncüsü 2022 ve son olarak dördüncü (Yani Avatar 5) 2023 yılında vizyona girmesi bekleniyor. Hatırlayacağınız üzere Avatar 2‘nin çekimlerine geçtiğimiz ay Yeni Zelanda’da başladığının bilgisi paylaşılmıştı.

İlk devam filmi olan Avatar 2‘nin oyuncu kadrosunda ilk filmde de olduğu gibi; Sam Worthington, Zoe Saldana, Stephen Lang ve Sigourney Weaver yer alacak iken ek olarak yapımcı kadrosuna eklenen Lightstorm Entertainment cephesinden eklenen Cameron ve Jon Landau ile müthiş güçlü bir yapıya sahip olduğunu söylemek mümkün.

Devam filmlerinin senaryoları yine James Cameron  tarafından yazılacak ancak yardımcılar da olacak. Rick Jaffa (Jurassic World), Amanda Silver (Jurassic World), Josh Friedman (War of the Worlds) ve Shane Salerno’nun (Armageddon) Cameron’a bu yolda yoldaş olacakları da ilgili panelde konuşulmuş.

İlk film 2009 yılında vizyona girmiş ve 2.8 Milyar Dolar ile tüm zamanların en çok gişe hasılatı elde eden filmi olmuştu. Lokal bazlı bakıldığında Star Wars: The Force Awakens‘a geçilen Avatar, Star Wars‘un elde ettiği 935 Milyon Dolar gişe hasılatını 749 Milyon Dolar ile takip etmişti.

James Cameron tarafından Paylaşılan Yeni Avatar Logosu

James Cameron Avatar müjdesini verdi. 4 film daha geliyor!

Önceki İçerikPower Rangers Logosu Yayınlandı
Sonraki İçerikThe 100 12. Bölüm Fragmanı Yayınlandı
Emre Arısoy
Tam bir film manyağıyım. Film izlemeden bir gün geçirmişliğim yoktur. "Sonra durdum dedim ki madem izliyorum neden yazmıyorum?" ve yazmaya karar verdim :)