Joseph Fiennes Bir TV Filmi İçin Michael Jackson Olacak

1073

Joseph Fiennes‘ten Michael Jackson olur mu? Bakalım olacak mı? Sıkı bir hayran olmasının yanında Michael’ı onun kadar iyi tanıyabilen çok az insan olduğunu düşündüğüm Hande Kurt’un düşüncelerini almadan bu yazı yazılamazdı diye düşünüyorum. “Hande Kurt da kim?” diye düşünenler için “MFÖ’nün Fuat Güner’i ve Michael Jackson’ın ağabeyi Jermain Jackson ile yaptığı ve TRT Türk’te yayınlanan Aramızda Müzik Var programında da kendisinden bahsetmişti” desem yeterli olur galiba?

Joseph Fiennes Bir TV Filmi İçin Michael Jackson Olacak

- Reklamlar -

Neyse gelelim Hande’nin konu ile ilgili yorumuna:

Belki de bir çoğunuz Marlon Brando, Elizabeth Taylor ve Michael Jackson’ın çok iyi arkadaş olduklarını bilmiyorsunuzdur.

Brando’nun oğlu Miko’nin Jackson’ın kişisel asistanı olduğunu ya da Brando’nun son günlerini Jackson’ın evinde geçirdiğini de…

Elizabeth Taylor ile Jackson’ın bağı biraz daha bilinen bir olgu aslında. Özellikle HIStory Past, Present, Future Book I adlı albümünde Jackson’ı Elizabeth’in kaleminden okumuştuk.

Bilenler bilir; “King Of Pop” yani “Pop’un Kralı” lakabını Jackson’a yakıştıran kişi de Taylor’dır.

Pekala neden bahsettik tüm bunlardan?

Tarihe “11 Eylül Saldırısı” olarak geçen o büyük patlama sonrası yaşanan değişik bir olayla Michael Jackson, Elizabeth Taylor ve Marlon Brando’nun adı şu günlerde bir filmle gündemde de ondan…

2011 yılının Mayıs ayında Vanity Fair’de yapılan habere göre; çok yakın arkadaş olan üçlü New York’taki uçuş yasağı nedeniyle Ohio Havaalanı’na ulaşımları için araç kiralamışlar ve kendileri kullanmışlar.

Ohio Havalimanı’ndan California’ya uçmayı planlayan üçlünün bu ilginç macerası haber yapıldığı dönemde büyük yankı uyandırmıştı. Düşünsenize bir benzin istasyonunda çalışıyorsunuz ve benzin almak için inen kişi Michael Jackson, Elizabeth Taylor ya da Marlon Brando :)

İşte bu ilginç ancak belki de sadece “uydurma” hikayeyi beyaz perdeye taşımayı düşünmüşler. Hoş Taylor’ın asistanlarından biri 2011’de Vanity Fair’de haberin çıkması üzerine sanatçının New York’ta kaldığı, olaylardan dolayı kilisede dua ettiği yönünde açıklama yapmıştı.

Senaryosunu Neil Forsyth’in  kaleme alacağı filmde Michael Jackson’ı canladıracak  isim; Harry Potter film serisinde Lord Voldemort olarak bildiğimiz Ralph Fiennes’ın kardeşi Joseph Fiennes.

Joseph Fiennes ve Michael?

Joseph Fiennes Bir TV Filmi İçin Michael Jackson Olacak

Ödüllü aktör Joseph Fiennes’ı Shakespeare In Love (Aşık Shakespeare) filminden,  Hercules ve American Horror Story dizilerinden tanıyoruz.

Fiennes “Bu zorlu bir görev. Aynı zamanda da eğlenceli, neşeli ve böylesine ün ve şöhret sahibi kişilerin kara yolculuğunu şaka yollu ele alacak cinsten bir hikaye. Ama onların arkadaşlıkları güzel ve kuvvetli bağlara sahip” yorumunu yaptı.

Fiennes’ın seçilmesi Michael Jackson hayranlarının sosyal medyada tepkisine neden oldu.

Muhtemelen başka herkes meşguldü ve o yüzden Joseph Fiennes’ı seçtiler” gibi yorumlar yapılsa da Fiennes’ın iyi bir tercih olduğunu düşünenler de var.

Öte yandan hayranlar, Jackson’a ithaf edilen,  kendisinin ve hayranlarının hiç hoşuna gitmeyen “Wacko Jacko” lakabına ayna tutacak şekilde Jackson’ın “kaçık”, “uçuk” gibi gösterilmeye çalışıldığı bir yapıt mı olacağı konusunda da kaygılı.

Elizabeth Taylor’ı Stockard Channing, Marlon Brando’yu ise Brian Cox canladıracak.

Zamanında konuşulan başka bir bilgi kaynağına göre Michael Jackson’ın 11 Eylül günü İkiz Kuleler’de bir toplantısı olmasına rağmen uyuyakaldığı için gidememişti.

Filmde bu detaya değinilir mi bilinmez ama daha yayınlanmadan bu kadar ses getirdiğine göre üzerinde epeyce yorum yapılacak gibi.

Jackson’ın hayatı daha önce görsel showlar ya da belgeselerle izleyiciyle buluşmuştu. Ancak bir film  karakteri olarak ilk defa bir başkası tarafından canlandırılacak.

Guardian‘ın haberine göre sinema gösteriminde değil bir İngiliz kanalında TV filmi olarak yayına girecek olan eseri biz de sabırsızlıkla bekliyoruz.

Önceki İçerikRing Squad Tüm İhtişamıyla Karşınızda
Sonraki İçerikPokemon Özel Video ile 20. Yılını Kutlamış
Emre Arısoy
Tam bir film manyağıyım. Film izlemeden bir gün geçirmişliğim yoktur. "Sonra durdum dedim ki madem izliyorum neden yazmıyorum?" ve yazmaya karar verdim :)