Salt: Perşembe Sineması’nın Kasım-Aralık Programı Açıklandı

948

SALT’ın Garanti Mortgage desteğiyle hazırladığı Perşembe Sineması, denk geldiği zaman epeyce keyifli filmlere ev sahipliği yapıyor. Bazen bilerek bazen bilmeyerek Perşembe günleri Salt’a dalıyoruz ve keyifli zaman geçiriyoruz. Dünya’nın en rahat film izleme mekanlarında ilk 30’a rahat girer diye düşünüyorum.

Salt: Perşembe Sineması'nın Kasım-Aralık Programı Açıklandı

- Reklamlar -

İçinde bulunduğumuz kışa hazırlık ayında ve kışın dibine vurduğumuz gelecek ayda bizi Salt’ta şehir hayatını irdeleyen filmler bulacak. 5 Mart‘tan itibaren tekrar gösterime başlamış olan Salt’ta filmler ücretsiz olarak gösterime sunuluyor.

Perşembe sinemasında Eylül- Ekim ayında, Türk sinemasının birbirinden önemli eserleri beyaz perdede yerini almıştı. Atıf Yılmaz’ın Aaahh Belinda‘sı, Ömer Kavur’un Anayurt Oteli ve Başar Sabuncu’nun Çıplak Vatandaş filmi, bunlardan bazılarıydı. Peki Kasım- Aralık prgramı nasılmış?

Salt Perşembe Sineması Kasım-Aralık Programı

  • 12 Kasım Sherief Elkatsha, Cairo Drive [Kahire Yolu], 2013
  • 19 Kasım Pablo Larraín, NO, 2012
  • 26 Kasım John Haptas ve Kristine Samuelson, Tokyo Waka, 2012
  • 3 Aralık Alonso Ruizpalacios, Güeros, 2014
  • 10 Aralık Guy Maddin, Benim Şehrim Winnipeg, 2007
  • 17 Aralık Stephen Frears, Kirli Tatlı Şeyler, 2002

Programdaki filmlerin içinde kaçırılmaması gereken iki film; Güeros ve Benim Şehrim Winnipeg. Güeros imdb puanı 7.7 olan bir komedi. 2014 yapımı olması da uzak tarihli filmleri beğenip izlemeyenler için bir fırsat. Benim Şehrim Winnipeg ise, dram, komedi ve belgesel ögelerini iç içe taşıyor.

50 senesini Winnipeg’de geçiren yönetmen Guy Maddin, doğduğu şehrin hâlâ onu büyülediğini bu filmde adeta gözümüze sokmuş. Oldukça keyif alacağınıza eminiz. En azından bir perşembenizi saçma sapan Türk dizilerine ya da kahveli dedikodulara ayırmayın, Salt’ın tadına bakın…

Önceki İçerikConcussion Filminden Fragman Geldi
Sonraki İçerikStar Wars: Güç Uyanıyor’dan Yeni Klip Geldi
ohmonvie
Gerçek hayatta bulamadığımız her şeyi tek tek bulduğumuz yerin; filmlerin içine daldım.