Star Wars Müziği Nasıl Yapılmış? John Williams Anlatıyor!

870

Star Wars müziği ile büyüyen şanslı bir nesiliz biz. Yaşı küçük olup sonradan tanışanlar için aynı şeyi söylemek pek mümkün değil. Imperial March‘ı duyduğunda tüyleri diken diken onları da bir adım öne alabilir miyiz?

Fiddler on the Roof (Damdaki Kemancı), Jaws, Star Wars, E.T. the Extra-Terrestrial ve Schindler’s List (Schindler’in Listesi) filmleriyle En iyi Özgün Müzik ya da En iyi Film Müziği gibi Oscar ödüllerini kazanmış yaşayan en büyük bestecilerden biri olan John Williams, Star Wars: The Force Awakens filmi müziklerini nasıl yaptığını ve yaparken neler hissetiğini kamera arkası bir röportajda anlatmış.

- Reklamlar -

Videoda filmin yönetmeni olan J.J. Abrams‘ı da görmek mümkün. 28 Şubat Pazar günü gerçekleştirilecek olan 88. Oscar Ödülleri’nde John Williams’ın Star Wars: The Force Awakens ile adaylığının bulunduğu gecede rakipleri Thomas Newman – Bridge of Spies, Carter Burwell – Carol, Ennio Morricone – The Hateful Eight ve Jóhann Jóhannsson – Sicario için çılgın bir yarışa girecek. Bakalım kim galip çıkacak?

Chris Rock‘ın sunuculuğunu yapacağı 88. Oscar Ödülleri bu Pazar Hollywood&Highland Center’daki Dolby Tiyatrosu’nda yapılacak ve aynı anda ABC kanalında da canlı yayınlanacak. Tören, 225 ülkede de canlı verilecek ve nefeslerini tutarak izleyecek milyonlar için sürpriz sonuçların çıkabileceği bir gece olarak tarihe de geçebilir.

Leonardo DiCaprio bakalım bu geceden ödülle dönebilecek mi?

Star Wars Müziği ve John Williams

Önceki İçerikFilm Afişi Hazırlama Konusuna Farklı Bir Bakış
Sonraki İçerikGame of Thrones Yeni Sezon Karakter Posterleri Geldi
Emre Arısoy
Tam bir film manyağıyım. Film izlemeden bir gün geçirmişliğim yoktur. "Sonra durdum dedim ki madem izliyorum neden yazmıyorum?" ve yazmaya karar verdim :)