Teksas Katliamı Filmi Geliyor

2418

Türkiye’de daha önce sinemalarda gösterilme şansı bulamayan tüm zamanların en iyi korku filmi nihayet sinema salonlarında korku sineması izleyicileriyle buluşacak. Zamanında pek çok ülkede yasaklanan ve izleyicinin kanını donduracak kadar gerçekçi sahneleriyle tüm dünyayı şoke eden The Texas Chain Saw Massacre / Teksas Katliamı 3 Nisan’da Türkiye’de ilk kez vizyona giriyor!

Teksas Katliamı Filmi Geliyor

- Reklamlar -

#TümZamanlarınEnİyiKorkuFilmi geçtiğimiz sene yapılan restorasyon ile hayata döndü ve ilk kopyada fark edilemeyen pek çok detayı izleyicinin beğenisine sundu. Restore edilen kopya 2014’te Cannes Film Festivali’nde gösterildi ve hemen ardından A.B.D, İngiltere, Fransa, Hollanda, Meksika, Norveç gibi ülkelerde film vizyona girdi ve 2015’te pek çok ülkede vizyona girmeye devam ediyor.

Sinema Tarihinin En İyi Korku Filmlerinden Biri

Korku filmi türünde tüm zamanların en iyisini seçmek için bilinen en geniş iki anket Total Film dergisi tarafından düzenlendi. 2005 ve 2010’da düzenlenen anketlerden ikincisine katılan isimler arasında John Carpenter, Wes Craven, John Landis gibi korku ustası yönetmenler; Robert Englund (Freddy), Kane Hodder (Jason), Gunnar Hansen (Leatherface), Doug Bradley (Pinhead) gibi kabuslarımıza giren korku kahramanlarına hayat vermiş oyuncular da yer alıyordu. Oylama sonucunda ortaya çıkan listelerin her ikisinde de zirvede The Texas Chain Saw Massacre / Teksas Katliamı bulunuyor.

Teksas Katliamı, 40’ıncı yıldönümünde bizzat yönetmen Tobe Hooper’ın da süpervizörlüğünde 4K görüntü ve 7.1 DTS-HD MA ses teknolojisiyle restore edildi. Chicago’daki NOLO Digital Film stüdyolarında yapılan restorasyon, 5 ay sürdü. Toplam 120.960 kare olan filmin her bir karesi tek tek tarandı ve orijinal 16 mm kopyadan 4K’ya dönüştürüldü.Yönetmen Tobe Hooper, restorasyonun bitmiş halini seyrettiğinde şu ifadeleri kullandı: “The Texas Chain Saw Massacre’ı uzun yıllardır beyazperdede izlememiştim. 40’ıncı yıldönümü restorasyonu, kesinlikle filmin en iyi haline dönüştü. Renkler ve netlik muhteşem. Filmde daha önce algılanamayan görsel detaylar gözler önüne seriliyor.” Restore edilen kopya sonrası film sinema salonunda tecrübe edilmesi gereken bir deneyime dönüştü.

Önceki İçerikFokus Vizyona Girdi
Sonraki İçerikMüsaitseniz Wes Anderson’ı Övelim?
Emre Arısoy
Tam bir film manyağıyım. Film izlemeden bir gün geçirmişliğim yoktur. "Sonra durdum dedim ki madem izliyorum neden yazmıyorum?" ve yazmaya karar verdim :)