Yeraltı Peygamberi Sam Raimi Tarafından Tekrar Çekilecek

1015

Yeraltı Peygamberi, 2009 yapımı Jacques Audiard’ın yönetmenliğini yaptığı ödüllere doymayan bir film. Yabancı Dilde En iyi Film Oscar ve Golden Globe adaylığının yanında Cannes Film Festivali’nde Jüri Büyük Ödülü sahibi olan Fransız yapımı bu film için (Oz The Great and PowerfulSpider-Man) İngilizce bir versiyon yapma isteğini Deadline‘a verdiği röportajda dile getirmiş.

Yeraltı Peygamberi Sam Raimi Tarafından Tekrar Çekilecek

- Reklamlar -

9 César Ödülü sahibi olan bu müthiş hikayenin İngilizceye çevirisinin yapımcılığı Original Film firmasının altında Neal H. Moritz ve Toby Jaffe tarafından yapılacakmış.

Yeraltı Peygamberi Konusu

Malik Djabena (Tahar Rahim) 6 yıl hapis cezasını tamamlamak üzere bir Fransız hapishanesine kapatıldığında ne okuması ne yazması olan bir gençtir. Henüz 19 yaşındaki bu kimsesiz yeni mahkum, hapishanedeki diğer mahkumlara göre çok çelimsiz ve kırılgan yapıya sahiptir. Arapların ve Korsikalıların yoğun olduğu hapishaneyi yöneten Korsikalı çete lideri, Malik’i köşeye sıkıştırır ve ona bazı “görevler” verir. Malik, görevlerini yerine getirdikçe sertleşip güçlenir ve liderin güvenini de kazanmaya başlar. Fakat Malik cesur ve uyanık bir gençtir; hapishane hiyerarşisi içerisinde yavaş yavaş yükselirken kendine ait bazı planlar da geliştirir.

Yapımcılardan Moritz, 2013 yılında verdiği bir röportajda “Bu efsanevi suç hikayesinin İngilizce versiyonu için çalışacak olmak çok heyecan verici. Jacques Audiard ve onun yapımcılarına olan saygım sonsuz. Senaryoyu oluşturan yazarlar Thomas Bidegain, Nicolas Peufaillit ve Abdel Raouf Dari’ye olan sevgim de anlatamayacağım kadar fazla” cümlelerini sarf etmiş.

Sony’den Hannah Minghella ise “A Prophet (Yeraltı Peygamberi) güzel bir çeviri ile İngilizce seslendirmede eklenince müthiş bir hale gelecek. Neal Moritz ile yaptığımız çalışmadan da çok memnunuz. Hikayenin dışına çıkmadan gerçekleştireceğimiz bu yeni yapım ile orijinal bir uyarlamanın nasıl yapılacağını göstereceğiz” ifadelerini kullanmış.

Senaryosu ise Gone Baby Gone, The Drop, Mystic River ve Shutter Island gibi filmlerin de hikayesini yazan Dennis Lehane’a emanet edilecekmiş.

Önceki İçerikHe-Man ve Kainatın Hakimleri Sony Pictures ile Geliyor
Sonraki İçerikProtez Kol Darth Vader ile Gelirse?
Emre Arısoy
Tam bir film manyağıyım. Film izlemeden bir gün geçirmişliğim yoktur. "Sonra durdum dedim ki madem izliyorum neden yazmıyorum?" ve yazmaya karar verdim :)